ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Βιογραφικό

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδίκευση στον Κερατοειδή Shiley Eye Center & UCSD Medical Center, San Diego, USA Διπλωματούχος European Board of Ophthalmology
25ετής θητεία ως Διευθυντής και Επιμελητής
στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία 401 ΓΣΝΑ και ΝΙΜΤΣ

Εξειδίκευση:

Παθήσεις Κερατοειδούς
Φλεγμονές Οφθαλμικής Επιφάνειας
Όγκοι Οφθαλμικής Επιφάνειας
Πτερύγιο
Καταρράκτης
Διαθλαστική Χειρουργική

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Παυλόπουλος Γεώργιος μετά την αποφοίτηση του από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άρχισε την εκπαίδευση του στην Οφθαλμολογία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και την ολοκλήρωσε στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Μετά την λήψη της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας, εκπαιδεύτηκε στην Φλουοροαγγειογραφία και την εφαρμογή ακτινών Laser στο τμήμα Αμφιβληστροειδούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για 2 έτη.

Στην συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α., όπου και εξειδικεύτηκε για 2 έτη στις παθήσεις του Κερατοειδούς, την Χειρουργική του (Μεταμοσχεύσεις) και τις εξωτερικές παθήσεις του Οφθαλμού (Όγκοι, Φλεγμονές οφθαλμικής επιφάνειας).

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα εργάστηκε ως Clinical Fellow και Clinical Instructor στα Οφθαλμολογικά Ιδρύματα Shiley Eye Center (La Jolla) και UCSD Medical Center (San Diego) του Πανεπιστήμιου University of California San Diego, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Stuart Brown, κορυφαίου Οφθαλμιάτρου στις παθήσεις του Κερατοειδούς και ειδικότερα τις Φλεγμονές της οφθαλμικής επιφάνειας και την Παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις.

Στις 26/11/2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την διατριβή του «Ευρήματα από τον κερατοειδή σε συστηματική λοίμωξη από τον ιό της Ιλαράς».

Διατέλεσε ως εξεταστής για 5 έτη (2008, 2009, 2010, 2011, 2014) στο Παρίσι, στις εξετάσεις για την απόκτηση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Οφθαλμολογίας (European Board of Ophthalmology), για Ευρωπαίους υποψηφίους Οφθαλμιάτρους στην Αγγλική και Έλληνες υποψηφίους στην Αγγλική ή την Ελληνική Γλώσσα.

Κατά την διάρκεια της 25ετούς Νοσοκομειακής θητείας του (Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 ΓΣΝΑ και Νοσοκομείο Αποστράτων 417 ΝΙΜΤΣ), διατέλεσε για 10 έτη Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής και για 15 έτη Επιμελητής Οφθαλμολογικής Κλινικής και πραγματοποίησε πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων. Κατά την τελευταία 5ετία ως Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΝΙΜΤΣ απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην Μικροχειρουργική του Καταρράκτη πραγματοποιώντας στο διάστημα αυτό πάνω από 2.500 εγχειρήσεις καταρράκτη.

Το 2008 άρχισε να χρησιμοποιεί την βιολογική κόλλα (Fibrin Glue) στην εγχείρηση του πτερυγίου πραγματοποιώντας αφαίρεση πτερυγίου με αυτομεταμόσχευση επιπεφυκότα χωρίς ράμματα. Το 2009 στο 42ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, ήταν ο πρώτος οφθαλμίατρος στην Ελλάδα που ανακοίνωσε περιστατικά εγχείρησης του πτερυγίου με βιολογική κόλλα (χωρίς ράμματα) και το 2011 στο 44ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο ανακοίνωσε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών.

Έχει συγγράψει αρκετές ξενόγλωσσες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού (American Journal of Ophthalmology, Cornea, Contact Lens Association of Ophthalmologists Journal, British Journal of Ophthalmology, Journal of Refractive Surgery) καθώς και σε διάφορα Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης συμμετάσχει στην συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία (Υπολογιστική τοπογραφία κερατοειδούς και φακοί επαφής, Επιστημονικές Εκδόσεις Γρ. Παρισιάνου 1997 και Οφθαλμική αλλεργία στο βιβλίο Βασική & Κλινική Αλλεργιολογία, ΖΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις 2001).

Έχει πραγματοποιήσει 31 εισηγήσεις και ομιλίες σε Οφθαλμολογικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες και έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε 46 Κλινικά και Πρακτικά Φροντιστήρια. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Ανακοινώσεων και Posters και παρακολουθεί τις εξελίξεις ανελλιπώς, συμμετέχοντας σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Οφθαλμολογικά συνέδρια.

Κύρια πεδία ενδιαφέροντος, εκτός από την Μικροχειρουργική του Καταρράκτη στην οποία διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία, είναι οι παθήσεις του Κερατοειδούς και ιδιαίτερα ο Κερατόκωνος και η αντιμετώπιση του (Corneal CrossLinking), οι Όγκοι και οι Φλεγμονές Οφθαλμικής Επιφάνειας, το Πτερύγιο και η Διαθλαστική Χειρουργική.

Ο κύριος Παυλόπουλος Γεώργιος είναι μέλος:

• Της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας

• Της Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς (Ιδρυτικό μέλος)

• Της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφθαλμίων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ)