ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

Εάν πάσχετε από ΥΠΕΡΤΑΣΗ, πρέπει να ρυθμίσετε την πίεση του αίματος σας σε συνεννόηση με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

Εάν πάσχετε από ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, θα πρέπει το σάκχαρο του αίματος σας να είναι καλά ρυθμισμένο.

Εάν πάσχετε από κάποιο ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ (π.χ. ρευματοειδή αρθρίτιδα, ερυθηματώδη λύκο, σκληροδερμία, σύνδρομο Sjogren, αγγειίτιδα, πολυμυοσίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, σκληρόδερμα, ψωρίαση κ.ά.) θα πρέπει να μας ενημερώσετε, γιατί πρέπει να λάβετε συστηματική αντιφλεγμονώδη αγωγή (Έναρξη την προηγουμένη της επέμβασης και σταδιακή διακοπή σε 5 – 6 μέρες)

15 Μέρες πριν την επέμβαση
Διακοπή (εφόσον είναι δυνατόν), των φαρμάκων για την διευκόλυνση της ούρησης λόγω υπερτροφίας του προστάτη (π.χ. ALFURAL, ALFUZIN, ALFUZOSIN, INOSENSITIVE, OMNIC, PRADIF, XATRAL κά) γιατί προκαλούν δυσκολίες κατά την επέμβαση (Σύνδρομο χαλαρής ίριδας) σε συνεννόηση με τον ουρολόγο σας.

3 Μέρες τουλάχιστον πριν από την επέμβαση
Διακοπή ή αντικατάσταση (εφόσον είναι δυνατόν), μετά από συνεννόηση με τον καρδιολόγο σας, των αντιπηκτικών φαρμάκων που λαμβάνετε (π.χ. AFLEN, AGGRASTAT, AGGRENOX, ANGIOX, ANGHOSTAN, ARIXTRA, ASPIRIN, CLEXANE, CLIVARIN, ETFARIOL, FRAXIPARINE, FRAGMIN, HEPARIN, ILOMEDIN, INNOHEP, INTEGRILIN, ISCOVER, IVOR, NEO FULVIGAL, NEO-OMNIPEN, PANWARFIN, PLAVIX, PROTAMINE, REFLUDAN, REOFLEN, REOPRO, RUXICOLAN, SALOSPIR, SINTROM, TICLID, TICLODONE κ.ά.)

Τις 2 προηγουμένες της επέμβασης μέρες
Ενστάλαξη 1 σταγόνας AZYTER 2 φορές την ημέρα
(1 σταγόνα το πρωί και 1 σταγόνα πριν κοιμηθείτε)

Το πρωί της μέρας του χειρουργείου
Ενστάλαξη 1 σταγόνας AZYTER μόλις ξυπνήσετε.

Θα παραμείνετε νηστικοί το πρωί της μέρας του χειρουργείου μέχρι την επέμβαση. Θα λάβετε με λίγο νερό όλα τα φάρμακα που λαμβάνετε κάθε πρωί εκτός από αυτά που έχετε ήδη διακόψει (ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΑ και ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ)

Εάν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη δεν θα λάβετε αντιδιαβητικά χάπια (εφόσον λαμβάνετε), δεδομένου ότι θα είστε νηστικοί. Εάν κάνετε ενέσεις ινσουλίνης, θα ακολουθήσετε το πρόγραμμα σας κανονικά (ελαφρύ πρωινό και τις ενέσεις όπως ακριβώς τις κάνετε)

Μετά την επέμβαση δεν θα επιτρέπεται να μπει νερό και σαπούνι στο χειρουργημένο μάτι σας για μία εβδομάδα, οπότε μια καλή ιδέα είναι να κάνετε ντους και να λουσθείτε την προηγουμένη της επέμβασης.